Despre noi

Despre noi

Povestea noastră

Asociația umanitară – “Din inimă pentru viață” a luat naștere aproape peste noapte, într-un mod discret și simplu, fără surle și trâmbițe, din dorința firească și nobilă de a ajuta, de a întinde o mână salvatoare și un zâmbet pe chipul semenilor noștri, mai puțini norocoși în viață.

din inima

Cine suntem?

Rosca Mihai

rosca mihaiPeste 10 ani din viață, m-am pus în slujba semenilor care se aflau în situații de urgență, ca pompier militar în structurile Ministerului de Interne.
Mi-am riscat adesea viața, intrând în foc, pentru a salva viețile oamenilor care se aflau în pericol.
Pe unii oameni i-am smuls din foc, din incendii devastatoare, în timp ce pe alții i-am scos din fiarele contorsionate ale mașinilor distruse, în urma accidentelor rutiere.
Am luptat în prima linie în sute, poate chiar mii de intervenții, în decursul a peste 10 ani, pe stingere, descarcerare sau în calitate de paramedic.
Pentru mulți, am fost un erou, dar eu m-am văzut ca un om simplu, care își făcea datoria din inimă.
Dacă totuși ar fi cineva care mi-ar plăcea să mă privească cu admirație, acela ar fi băiatul meu.
Din toamna acestui an, fiul meu va păși pe culoarele unei universități de prestigiu din Marea Britanie, ca student.
Privesc în urmă cu mândrie și recunoștință pentru rolul pe care l-am avut în viața semenilor mei si mai cu seama în viața fiului meu iubit, Mihai jr.
Astăzi, ca și consilier juridic, continui să ajut oamenii cu aceeași pasiune și dedicare prin asociația umanitară “Din Inimă pentru Viață.”

Angelica Boaghii

angelica boaghiiÎn urmă cu peste 20 de ani pășeam cu teamă și emoții în suflet pentru prima dată pe pământ românesc pentru a mă angaja  la o societate de avocatură în domeniul economic.
Originară din Republica Moldova, nu aș fi crezut niciodată dacă cineva mi-ar fi spus atunci că voi ajunge să iubesc așa de mult România, încât țara aceasta minunată va deveni a doua mea casă, că nu voi mai pleca de aici și chiar mai mult decât atât că România va fi țara unde se vor naște cele mai mari minuni ale mele, Traian și Matei.
Acum, Traian este mare, deși este înca student al universității din Amsterdam i s-a oferit și postul de asistent universitar al catedrei de IT, și ca și când lucrurile acestea nu ar fi de ajuns, lucrează și la o firmă de software.
Matei are 13 ani, este un fiu și elev exceptional, olimpic la mai multe materii, mândria școlii și a profesorilor unde învață, iar de când profesoara de matematică i-a spus că este: “unu’ la un milion” se crede un mic geniu și vrea ca toată lumea să știe ce a spus d-na profesoară.
De aproape 15 ani sunt expert autorizat CECAR și manageriez propria societate de contabilitate care are un portofoliu diversificat de firme.
Colaborez cu instituții și societații de prestigiu din România.
Datorită profesionalismului și integrității de care am dat dovadă, mi se cere implicarea constant in investigații și expertize economice din partea structurile judiciare ale statului, DNA, DIICOT, Parchet, Poliție sau instanțe judecătorești.
Iubesc contabilitatea și recunosc asta, nu știu cum trec orele când lucrez la o expertiză judiciară sau pregătesc un bilanț contabil, dar mai mult decât contabilitatea, iubesc să ajut oamenii în nevoie.
Simt că a venit momentul să fac ceea ce îmi doresc cu adevărat încă de când eram mică.

Angela Peșchir

Cu toate că locuiesc în Austria de peste 20 de ani, și mi-ar fi fost foarte ușor să obțin cetățenia austriacă, am ales să nu fac niciun demers în acest sens și să-mi păstrez cetățenia română, ca o dovadă a iubirii mele față de țara în care m-am născut.
Nu am uitat niciodată de unde am plecat și mai ales nu i-am uitat niciodată pe cei care au rămas acasă, în România.
Am dezvoltat proiecte importante atât în România, cât și în Austria, țara care m-a adoptat cu toată dragostea și în care mi s-au născut cei 7 copii minunați.
În al doilea cel mai mare oraș din Austria, Graz, am inaugurat o bibliotecă interculturală care găzduiește mii de volume din diverse domenii, accesibile tuturor celor pasionați de lectură. Acest loc este, de asemenea, un mediu propice pentru cei care doresc să învețe limba germană, beneficiind de lecții susținute de profesori acreditați.
Cu dragoste și pasiune, m-am implicat ani la rând în proiecte sociale, educaționale și caritabile, iar Primăria din Graz mi-a recunoscut toate aceste merite, acordându-mi o diplomă specială, o recunoaștere care nu poate decât să mă bucure.
În calitate de consilier internațional pentru emigrații, ofer sprijin esențial pentru sute de emigranți care încep o nouă viață în Austria. Ca speaker motivațional și autor al cărții “Cuvinte de Aur pentru Suflete de Aur,” o colecție de învățăminte ale vieții, dedicată împărtășirii și inspirației, ofer din inima lumină și înțelepciune celor din jurul meu.

Ce ne motivează?

Inimi pline de compasiune, înflăcărate de iubirea divină, ard cu pasiune pentru a alina suferințele celor defavorizați: bătrânii fără adăpost, copiii sau tinerii abandonați de părinți. Acești oameni caută cu ardoare un adăpost deasupra capului, tratament medical specializat, o masă caldă și hrănitoare, haine potrivite anotimpului de afară și, nu în ultimul rând, o vorbă dulce și o privire plină de căldură și iubire.

Aceste lucruri par simple pentru majoritatea dintre noi, dar pentru acești oameni, ele reprezintă trăiri adesea de neimaginat sau de neatins acum.

din inima

Obiective pentru anul 2023

Întinde o mână salvatoare celor care trec prin situații grele și neplăcute ale vieții.

Scroll to Top